Search This Blog

March 22, 2018

BIRTHDAY CAKE!

cake5
cake7 Etsiskelin pari päivää sitten hyvää synttärikakkuohjetta enoni synttäreitä varten. Löysin hyvän pohjan reseptille Lunni Leipoo -blogista, ja muokkailin kyseistä reseptiä ensin gluteenittomaksi ja sitten vielä keksin ihan oman makuyhdistelmän täytteeseen sekä kuorrutteeseen.
Kakun sisälle tein mustikkasoseen sekä minttusuklaarahkavaahdon. Kakun koristelussa käytin tummaa suklaata, vaniljaa, kermaa sekä minttusuklaarahkaa. Koristeeksi ostin aina-niin-ihania minttusuklaarakeita sekä ranskanpastilleja.
Ajattelin aluksi, että makuyhdistelmäni on aika villi ja kokeileva, mutta luotin mustikan raikkauteen ja kakku oli todella hyvää, ja siitä jäi jäljelle vain pieni pala (jonka söin aamukahvin kanssa). Mitään erillistä kostutusta en tehnyt, sillä tein mustikkasoseen hieman jäisistä mustikoista, mikä sulaessaan kosteuttaa ja mehevöittää kakkua. Tämäkin kokeilu toimi.
cake2 cake4 En ole hetkeen leiponut täytekakkua, varsinkaan gluteenittomana ja täytyy sanoa, että onnistuin omasta mielestäni aika hyvin. Yleensäkin leivonnassa on kyse siitä, että uskaltaa vaan reippaasti kokeilla ja luottaa omiin vaistoihin. ;-)cake6 cake3 cake8 Ihanaa ja herkullista viikkoa teille kaikille! 💛

Post a Comment

Kiitos kommentistasi! 💛 Thank you for your comment!