Search This Blog

March 6, 2016

RAAKASUKLAARAKKAUS

omb6 Olen aina pitänyt suklaasta, mutta muutamia vuosia sitten tutustuin raakasuklaaseen ja rakastuin. Minusta raakasuklaassa on ainutlaatuinen, voimakas ja intensiivinen aidon kaakaon maku. Pidän siitä. Mutta mitä raakasuklaa siis oikein on?
Raakasuklaa on suklaata, jonka ainesosia ei ole kuumennettu yli noin 45 asteen. Tällä taataan, että raakakaakaon, joka on todella antioksidanttipitoinen aine, antioksidantit ja muut hyödylliset ja hyvät aineet eivät tuhoudu. Raakasuklaa sisältää yksinkertaisimmillaan raakakaakaojauhetta, kylmäpuristettua kookosöljyä sekä kaakaovoita ja makeuttajana esim. agavesiirappia tai vaikkapa hunajaa. Näiden lisäksi joukossa voi olla esim. kuivattuja hedelmiä tai marjoja ja pähkinöitä.
Pähkinänkuoressa raakasuklaa on siis terveellisempi vaihtoehto perinteiselle suklaalle ja siinä on tallella kaakaon hyvät aineet (+ niiden vaikutukset, tietenkin).
omb3 omb5 Olen maistanut useita raakasuklaita vuosien saatossa, mutta Ombarit ovat suosikkejani. Niissä on runsaasti erilaisia makuvaihtoehtoja ja levyt ovat juuri sopivan kokoisia! Lisäksi Ombarit ovat vegaanisia ja luomuja. Minulla oli kunnia päästä kokeilemaan uudistuneita Ombareja, nam! Pääsin maistamaan myös muutamaa uutta tuttavuutta itselleni, esimerkkeinä mainittakoon Coco Mylk ja Cranberry + Mandarin!
Jos olet vielä keltanokka raakasuklaiden kanssa, suosittelen makua Kookosmaito. Se on kermainen, sellainen turvallinen ja muistuttaa maultaan ja koostumukseltaan maitosuklaata. Karpalo + mandariini maistuu taas keväälle, uudelle alulle. Jos taas kaipaat jo kesäisiä tuulia, kokeile Mansikkamaitoa.
omb4 Ombareja löytää ainakin Punnitse & Säästä -liikkeistä täältä Suomesta. Lisäksi verkkokaupat kuten Ruohonjuuri, myyvät niitä. Lisää tietoa, sekä Ombarin ihan oma verkkokauppa löytyy Ombarin verkkosivuilta. Jos tiedätte lisää liikkeitä, jotka myyvät Ombareja, kommentoikaahan niitä tämän postauksen alle. :-)

Onko ruudun toisella puolella raakasuklaaseen hurahtaneita? Ja jos heräsi kysymyksiä, niin kysykäähän ihmeessä!

2 comments :

 1. Aivan ihania kuvia Elsa! Niin valoisia ja nuo kauniit suklaapakkaukset korostuu! :) Ne on vissiin päällystetty "pahvisella" materiaalilla (kuvasta päätellen), joka minusta tuo arvokkuutta ja se on nimenomaan todella kauniin näköinen, ja ympäristöystävällinen tietty! :)
  Olen ihme kyllä maistanut raakasuklaata vain muutaman kerran, mutta viimeisin jota maistoin oli minusta ihan hyvää! Maistoin puhdistamon luomu - raakasuklaata , vaniljan makuista, ja se oli kyllä hyvää ja erityisesti tosi täyttävää! :) Olisi kiva maistaa tätä ombar-raakasuklaata, onneksi punnitse & säästä liike löytyy suht läheltä. ;D Toivottavasti nämä suklaat ovat myös gluteenittomia, ainakin osa, niin pääsis maistamaan!
  Kiitos kivasta postauksesta! <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ole hyvä, Anna! <3
   Ja kiitos oikein paljon piristävästä kommentistasi! Puhdistamon raakasuklaista, erityisesti Minttu, on oma suosikkini, siinä on joukossa makua sävyttämässä kardemummaa. Niin hyviä! ;-)

   Delete

Kiitos kommentistasi! 💛 Thank you for your comment!