PUNAVIINIMARJATOSCAPALAT

Heissan! Tänään ajattelin jakaa teille ihanan leivontaohjeen! Tätä ei kannata sivuuttaa, jos tykkää toscasta tai punaviinimarjoista tai niiden yhdistelmästä! :-D
Bongasimme ohjeen äidin kanssa uusimmasta Yhteishyvän ruokaliitteestä. Alkuperäisessä ohjeessa on käytetty mustaherukoita, mutta koska pidämme leivonnaisissa enemmän punaviinimarjoista, vaihdoimme marjat (ja lisäksi mustaherukat eivät ole vielä tarpeeksi kypsiä). Lisäksi olen tehnyt omia muokkauksia ohjeeseen, muun muassa suurensin toscan määrää!
Ihastuimme näihin niin paljon, että teimme tätä viime viikonloppuna kahteen kertaan! Nam!
le5 le4 le1 le7 le6 le2 Punaviinimarjatoscapalat

Tarvitset:

Palat:

2 kpl kananmunia
1 1/2 dl luomu ruokokidesokeria
50 g voita sulatettuna
1 1/4 dl spelttijauhoja
3/4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa
1 1/2 dl punaviinimarjoja

Kuorrutus:

150 g voita
1,5 dl luomu ruokokidesokeria
150 g mantelilastuja
3/4 dl kaurahiutaleita
3 rkl maitoa
3 rkl spelttijauhoja
1,5 tl vaniljasokeria

Tee näin:

Vuoraa n. 20 x 25 cm vuoka leivinpaperilla.
Vaahdota munat ja sokeri, lisää joukkoon hieman jäähtynyt voisula.
Sekoita kuivat aineet keskenään (speltti-, vehnäjauho ja leivinjauhe) ja lisää ne taikinaan käännellen yhdessä maidon kanssa.
Kaada taikina vuokaan ja ripottele punaviinimarjat tasaisesti taikinaan.
Paista pohjaa 200 asteessa puolikypsäksi, noin 10-12 minuuttia.
Mittaa kaikki kuorrutteen ainekset kattilaan.
Kiehauta tosca ja levitä se tasaisesti pohjan päälle.
Paista uunissa vielä noin 10 minuuttia kunnes taikina on kypsää.
Leikkaa palat haluamasi kokoisiksi neliöiksi ja tarjoa paloja vaniljakastikkeen kanssa.
(Itse käytin omasta mielestäni parasta vaniljakastiketta, nimittäin Valio Vanillaa, mmmm..)

le3

Me rakastuimme näihin aivan täydellisesti, kauden parhaat marjat yhdessä karamellisen tosca-kuorrutteen kanssa.
Aiotteko te kokeilla? :-)
Jos joku innostuu kokeilemaan, laita mulle vaikka Instagram Directin kautta kuvaa (@elsa_pel), olisi mukava nähdä teidän onnistumisia! :-)


Alkuperäinen ohje: Mustaherukkatoskapalat, Yhteishyvä Ruoka -liite elokuu 2015.

2 comments

  1. Oi että näyttää hyvältä! Nyt on kyllä ihan parasta aikaa tehdä kaikenlaisia marjaleivoksia. Pitää minunkin kyllä kokeilla tehdä jotain punaviinimarjoista. Niitä tulee jotenkin harvemmin käytettyä, joten kokeilemisen arvoiset reseptit ovat tervetulleita. Tämäkin periaatteessa varmaan ihan taipuisi gluteenittomaksi :)

    ps. Vastailin tässä blogiin tulleisiin kommentteihin, ja bongasin kommenttistasi tämän päivämäärän ;) Paljon paljon onnea! :) Toivottavasti myös siellä on kaunis aurinkoinen keli tänään, nautihan päivästäsi täysillä <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jep! Aina kannattaa hyödyntää sesongin satoa! ;-) Toivottavasti saat ohjeen taipumaan gluteenittomaksi!
      Ja kiitos oikein paljon! Tänään on ollut hieno sää ja muutenkin hieno päivä! :-) <3

      Delete

Kiitos kommentistasi!